تماس بگیرید: 021 - 5382 5000

نصب آبگرمکن در تراس با آموزش کاملاً رایگان

آموزش-نصب-آبگرمکن-در-تراس
فهرست مطالب

مزایای نصب آبگرمکن در تراس

آبگرمکن‌های بدون فن فضای کمی اشغال می‌کنن اما نصب اونها یه کم سخته. باید داخل خونه نصب بشن و یه محلی برای تهویه اونها به خارج از خونه ایجاد بشه. اما آیا “نصب آبگرمکن در تراس” ممکنه؟ 

امروزه تولیدکننده‌ها آبگرمکن‌های بدون مخزنی طراحی می‌کنند که میشه اونها رو در محیط بیرونی نصب کرد و به نوعی در معرض باد و بارون و غیره هستن. با توجه داشت که موقع نصب باید مدلی انتخاب بشه که برای استفاده در فضای بیرونی مناسبه چون اگه مدلی باشه که برای داخل خونه مناسبه خطرات ایمنی ایجاد می‌کنه. توجه داشته باشید که دسترسی به لوله مناسب بیرون از خونه مهمه. در آبگرمکن‌های بدون مخزن، آب از طریق عبور از لوله‌ها گرم میشه، فقط لازمه که یه عنصر گرمایشی  دور لوله پیچیده بشه. این نکته مهمیه که  باید در نصب آبگرمکن دیواری در فضای باز بهش توجه بشه. 

نصب آبگرمکن در فضای بیرونی دردسر نصب در فضای داخلی رو نداره. لازم نیست نگران خراب شدن دیوار یا آسیب به لوله گاز و غیره باشید و دسترسی به آبگرمکن آسون‌تره. نصب آبگرمکن در تراس یا فضای بیرون ارزون‎تره اما به شرایط خونه هم بستگی داره. 

ممکنه بپرسید که خب نصب آبگرمکن یا پکیج تو فضای بیرونی نیاز به دودکش داره یا نه؟ ساختمون‌های جدید فضای کوچیکی دارن و کلا طراحی اونها طوریه که فضایی به اسم موتورخونه دیگه وجود نداره. برای همین آبگرمکن و پکیج رو معمولا توی تراس نصب می‌کنن. این کار باعث میشه که داخل آپارتمان‌های کوچک فضای بیشتری در دسترس باشه. 

اما آیا آبگرمکن نیازی به دودکش داره یا نه؟ معمولا در نصب آبگرمکن در تراس از مدل‌های دیواری فن‌دار استفاده میشه که نیازی به دودکش ندارن. کلا دو نوع آبگرمکن داریم فن دار و بدون فن، اما فرق این دو نوع آبگرمکن در چیه؟ قبل از نصب آبگرمکن اول باید ویژگی‌های آبگرمکن فن دار و بدون فن رو بررسی کنیم تا بهترین گزینه رو برای نصب انتخاب کنیم. 

آبگرمکن فن دار یا بدون فن؟

نصب آبگرمکن فن دار در تراس

در نصب آبگرمکن دیواری در فضای باز اول سراغ بررسی اندازه این دو  میریم. نوع فن دار ابعاد کوچکتری نسبت به نوع بدون فن داره و اکسیژن مورد نیاز برای احتراق اون از طریق فن تامین میشه اما در نوع بدون فن، اکسیژن از طریق محیط تامین میشه. گازهای مضر و دود در آبگرمکن فن دار به وسیله فن به بیرون منتقل میشن اما در نوع بدون فن این کار توسط دودکش انجام میشه. نوع فن دار رو  میشه بیرون یا تو محیط داخلی ساختمون نصب کرد اما نوع بدون فن حتما باید در فضای داخلی نصب بشه. هر دو نوع این آبگرمکن‌ها خیلی ایمن هستن اما پکیج فن دار صدای بیشتری تولید میکنه. 

نکته مهم در نصب آبگرمکن دیواری در فضای باز اینه که هم نوع فن دار و هم بدون فن دودکش دارن. اما قطر لوله دودکش نقش مهمی در کارایی اونها داره. یه آبگرمکن بدون فن به یه دودکش با قطر 15 سانتیمتر و ارتفاع 3 متر نیاز داره اما قطر دودکش آبگرمکن فن دار نهایتا 6 سانتیمتره. همینطور جنس دودکش هم مهمه، برای آبگرمکن بدون فن از دودکش سیمانی استفاده میشه و داخل دیوار ساختمون کار گذاشته میشه و باید با هوای آزاد در ارتباط باشه و کلاهک H داشته باشه تا باد و بارون یا دود و گاز به داخل ساختمون برنگرده. اما نوع فن دار فقط نیاز به دودکش دوجداره داره تا گاز و دود رو به بیرون از دستگاه و ساختمون هدایت کنه. تنها آبگرمکن فن دار رو میشه در تراس نصب کرد و نصب نوع بدون فن در فضای بیرونی خیلی خطرناکه و اصلا ایمن نیست. 

شرایط نصب آبگرمکن در تراس

اگه می‌خواین آبگرمکن رو توی تراس نصب کنید حتما باید اون رو داخل یه کابین یا محافظ قرار بدین. چون باد و بارون و نور خورشید باعث خرابی پکیج میشه. این محافظ هم حتما باید دریچه ورودی و خروجی هوا داشته باشه و از فلز ضد زنگ برای ساخت اون استفاده شده باشه. همینطور که قبلا هم اشاره شد دودکش باید حتما دوجداره باشه. 

نصب آبگرمکن دیواری در فضای باز ایمنی ساختمون رو بالا می‌بره چون دیگه نگرانی بابت گازگرفتگی وجود نداره. فضای داخلی خونه اشغال نمیشه و صدای پکیج به گوش نمی‌رسه. اما این کار معایبی هم داره از جمله اینکه اگه کابین یا محافظ مناسبی نداشته باشه باد و بارون و هوای سرد می‌تونه باعث خرابی دستگاه بشه. همچنین تابش مستقیم نور خورشید هم می‌تونه باعث افزایش گرمای دستگاه بشه. 

به طور کلی آبگرمکن فن دار نیازی به دودکشی که داخل دیوار ساختمون نصب شده باشه نداره اما خود دستگاه یه دودکش با قطر 6 سانتیمتر داره که دود و گاز رو به بیرون از دستگاه انتقال میده. 

نکات مهم در نصب دودکش آبگرمکن در تراس

نصب آبگرمکن در فضای باز

موقع نصب آبگرمکن در تراس یه سری نکته هست که باید برای نصب دودکش در نظر داشته باشیم. اولین نکته اینه که لوله باید به هوای آزاد دسترسی داشته باشه چون باعث خروج گازهای سمی و ورود هوای تازه به داخل پکیج میشه. لوله دودکش آبگرمکن فن دار معمولا دو جداره است و هیچ وقت نباید لایه بیرونی رو از لایه داخلی جدا کرد. اگه فاصله بین آبگرمکن و دیوار بیشتر از طول لوله دودکش باشه باید از زانویی دو جداره استفاده بشه. 

نکته مهم در نصب دودکش دوجداره اینه که این دودکش نباید به دودکش ساختمون متصل بشه و موقع نصب حتما استاندارهای لازم رعایت بشه. اگه قراره دودکش دوجداره به دودکش ساختمون متصل بشه، حتما باید لوله دودکش نصب شده در دیوار ساختمون از نوع دوجداره باشه در غیر این صورت دودکش آبگرمکن رو از طریق دیوار به هوای بیرون از ساختمون هدایت کنید. 

در آخر اینکه معمولا تو طبقه آخر ساختمون ارتفاع دودکش کمتره برای همین بهتره ارتفاع لوله آبگرمکن تا 2 متر بیشتر بشه. برای جلوگیری از ورود آب بارون هم میشه سر لوله دودکش رو به اندازه 50 سانتیمتر به پایین خم کرد. در نهایت اگه شرایط تراس مناسب باشه با استفاده از یه دریل میشه نصب آبگرمکن در تراس رو شروع کرد. 

اگه قصد خرید دریل شارژی یا دریل برقی برای انجام امورات فنی داخل منزل دارید، پیشنهاد ما استفاده از دریل‌های دنلکس است. این دریل‌ها علاوه بر کیفیت بالا و قیمت مناسبی که دارند، از 450 روز گارانتی به علاوه 15 ماه بیمه ایران هم برخوردار هستند.

خلاصه

برای نصب آبگرمکن دیواری در فضای باز باید توجه داشت معمولا به دو صورت فن دار و بدون فن تولید می‌شن که نوع فن دار رو بیشتر در فضای بیرونی نصب می‌کنن. این نوع آبگرمکن نیاز به دودکش نداره و نصب اون خیلی راحته. کافیه با دریل دیوار محل نصب رو سوراخ کنید و پکیج رو سوار کنید. از اونجایی که بیرون از خونه نصب میشه باید در برابر عناصر محیطی مثل باد و بارون ازش محافظت کرد و اون رو داخل یه محافظ یا کابین قرار داد.

در پایان باید گفت که نصب آبگرمکن در تراس کاملا معموله اما حتما باید نصبش تحت نظارت یه نصاب باشه تا استانداردهای لازم رو لحاظ بشه و خطری پیش نیاد و ایمنی افراد به خطر نیوفته.

  • آبگرمکن مناسب نصب در تراس چیست؟

    آبگرمکن دیواری فن دار معمولا مناسب‌ترین گزینه برای نصب در تراس است. 

  • قطر دودکش آبگرمکن فن دار چقدر است؟

    معمولا قطر دودکش آبگرمکن فن دار 6 سانتیمتر است. 

16 خرداد
0 0 votes
چقدر این مقاله برای شما مفید بود؟
Subscribe
Notify of
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments